Hungerspelen som lek

I måndagskväll satt jag och Ida och flummade på MSN, vi satt och diskuterade vad Ida skulle köra på sitt träningspass. Det kom många konstiga idéer(klockan var ungefär 12 och jag var i alla fall trött) Tillslut kom Idéen att Ida skulle köra hungerspelen som lek (Ni som inte vet vad hungerspelen så kan jag säga att det är en awesome bok som handlar om en tävling där man ska döda varandra) Vi flummade lite till och tillslut hade det blivit en riktig lek av det. Ida tog sedan med den på träningen och provade den på gruppen och det gick tydligen väldigt bra. :)

Reglerna är ungefär så här:

1) Deltagarna börjar 3 meter ifrån mitten. I mitten har spelledaren(I detta fall var det Ida) Satt ut olika saker det finns vapen t.ex. kniv, påk, sköldar (pistol om man är tillräckligt högt graderade så man har kört sådana försvar) Det finns även medicin i form av ärtpåsar och dessa saker kan ge en ett övertag under spelets gång. Vill man kan man även köra med gömställen(Ida tyckte det inte fungerade bra men leken blev lite roligare)

2) När spelledaren drar igång spelet rusar alla in i mitten för att fösöka få tag på så många saker som möjligt sedan går det helt enkelt ut på att man ska besegra de andra med tekniker. De som har fått tag på vapen har ett övertag då om de attackerar någon som inte hinner försvara sig då "dör" och när man dör åker man ut. Om man har råkat få tag på medicin så kan man överleva och kan leka litet till.

3) Den sista "vid liv" vinner spelet.

Det är en rolig lek som förhoppningsvis är en bra övning i uppsikt och försvar :)Filmen som kommer ut på bio i år :P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0