29 maj

ProjektarbeteStudentklänningBalklänningFlakMusikStudentfirandeDatorinlämning
GraderingarSommarjobbFilmvisningBalbiljettBiltillbalenDekorationerTemadagarBetyg
SkrivautSparaKopieraMailaJobbaSkrivaLetaFörberedaUppconSyTränaFödelsedagar
Det märks att det är slut snart
Och för de som inte hört det deltog Umeå Budoklubb i brännbollsyran och förlorade 3 matcher av 3, men kul hade vi!

Ida firades

I fredags lurade vi tjejer ut ida på en väg från dojon hem till Malin med ledtrådar på vägen. Vi hade placerat ut brev lite här och där :) Synd att det började regna bara.
Sedan bjöd vi på god mat som Malins pappa hjälpt oss grilla :)
Ida testade en ny funktion med sin nya klänning:
Efterrätten blev cheesecake och efter den gick vi proppmätta ner till Malins källare och spelade TV-spel :D Ett fightingspel som var jätteroligt men lite konstigt. Roade i alla fall oss i ca 3 timmar :P
Sen avslutade vi kvällen med att se Jorden runt på 80 dagar :D
// Emma :D

Ibland...<3

Ibland kan man inte annat än att älska journalister...
http://www.expressen.se/gt/petter-karlsson-sagornas-likhet-ar-ingen-slump/
/Sanna

Kulturnatta

Min pappa fotade uppvisningen:


Uppvisning kulturnatta!

Igår tränade vi inför uppvisningen till kulturnatta! Denna kommer att bli peciell och lite annorlunda från vad vi tidigare gjort :D Det kommer att handla om både överfall och dans, ibland tillsammans :P
klockan 12 och klockan 15 är uppvisningen och vi kommer att hålla till på samma ställe som tidigare år, i "kvarter Asien", typ utanför stadsbiblioteket!
Kom och titta!
Bild från förra året

En saga som skrevs på väg till påsklägret

Författare: 5 okända människor i baksätet på en bil. Vi sa ett ord var och bildade denna filosofiska saga:

För hundra år sedan levde ingen på vår sol. Det var en stor besvikelse.
Alla hade gula fötter under vikingatiden förutom dom som inte hade det. Kalle var en mycket stor man till tårna. Hans tår var i glas. Men hans pojkvän var inte rosa.
Flaxande fåglar störtade uppåt jättesnabbt under månen som bodde på underjordens hemliga byzor som levde nära kroppen på solen. Älgarna som demonstrerade mot apelsiner utan skal enbart på grund av växthuseffekten. Månen var fyrkantig men samtidigt som Göran var grön var himlen grön. Vikingarna rullade fram på bollar med vassa taggar i magen. Kalle och hans flickvän skulle valsa på en boll men dom snubblade och bröt öronen och tänderna. Bollar springer likt kameler utan fötter. Dvs knasigt men smart. Annars skulle husen blöda hallonsylt från skorsstenarna.
Göran bygger sig en stuga men Kalle blev månförgiftad av katter som knarkade. Göran hette egentligen inte Göran han hette Gudrun von Göteborg när hon konfirmerades. Men när hon blev transmorgraferad bytte hon till Göran.
Kalle köpte två varmkorvar dussintals gånger ett tusen. Roten ur allt existerar i själavalvet. Fanns det vikingar där inne? Vikingen existerade inte utanför slottet men han var ond när han grävde gropar. Slumrandes solade kalle sin mage under täcket.
Gudrun var glad i stjärnor, hur kunde hon vara det? Det var egentligen väldigt lite som existerade innanför tårna på Kalle....!@# Galet sa Gudrun. Trööööött Looooobin ropade boll-Kalle mu katter var gröna varelser ¿ Vad har du gjort nu, Fido, du måste skämta Fido!
Vad var Kristina nu med ull på huvudet.
Hur kunde solen lysa under månen som stjärnor lyser på natten. Gonatt sa månen när Bulle Viking dansade hela bruket.
Efter varje jul så kommer vi att äta mycket mycket mycket mer bönor än en påsk. I en kycking levde ingen förutom grisar.

Grattis Ida x2!

Grattis på födelsedagen Ida och grattis till den nya färgen på bältet!(bjj)


En söt lar ida fann i sin stuga!


Dumbledore hade kanske en armé av trollkarlar men Ida har en armé av änder!


Erik och Ida gör i ordning elden då vi skulle grilla på gammlia.

GRATTIS FLICKA HOPPAS DU HAFT EN BRA HELG!!!!


//LiA


Ida har blivit myndig

Grattis Ida

Vi besökte en svartgradering

I stockholm åkte jag och Ida bort till Bön för att få se vars graderingen höll till och hur det såg ut! Det var jättelärorikt att se den :) Och känns skönt att fått se lokalen och så också :)

IDA 18 ÅR!!!

GRATTIS IDA!!! :D :D :D :D :D :D

Valnötter och gradering...

Sitter just nu på universitetet och äter världens godaste sallad bestående av bulgur, halloumi, soltorkade tomater och valnötter.  Samtidigt då jag äter kan jag inte sluta tänka på hur mycket en valnöt liknar en hjärna...Två halvor och en hjärnstam?


Terminen börjar gå mot sitt slut och det är inte många veckor kvar föränn det är dags för alla grupper(utom brun/svarta) att försöka ta nya bälten. Det är en spännade tid fylld av ångest och förväntan, vissa graderar för första gången medan andra har gjort det så många gånger att det börjar bli en rutin. Ändå så bär alla nog på samma känslor inför en gradering och det är kul att se att man kan vara så lika men ändå olika.

Självklart är det inte bara vuxen och mongrupper som ska få ett spännade avslut på sin termin, om några veckor är det även dags för knattegrupperna att ha en liten uppvisning. Denna uppvisning avslutas med att de får ett rött litet band att sy fast på sitt bälte och ett diplom. Ville att mina barn skulle känna det som om de vore en gradering genom att förklara vad som skulle hända men jag misslyckades och de började istället diskutera hur de skulle fuska sig till ett rött band.
En skulle köpa röda band och sy dit egna, en annan skulle klippa hjärtan ur de röda bandet och sedan sy fast dem och en tredje skulle sy fast svarta band för det måste ju vara den högsta knatte graden. Ibland är de riktigt söta och jag imponeras och gläds över att de har sådan underbar fantasi. Jag hoppas verkligen de ska få ett minnesvärd avslut på terminen!

//LiA


Om vi människor bara lärde oss se...

  • Varför ska vissa individer tvingas utstå kränkningar från andra?
  • Varför ska vissa må dåligt över att träffa andra av rädsla att bli retad?
  • Ska man tvingas byta kläder flera gånger innan man går till skolan av rädsla för att inte passa in?
  • VARFÖR STRÄVAR VI MÄNNISKOR ATT GÖRA SKITSTÖVLARNA SOM MOBBAR ANDRA NÖJDA!

Speciellt skolan är en hemsk plats att vistas på om man blir utsatt... Tänk om vi vuxna människor bara vågade se! om vi bara vågade ingripa om man upptäcker något. Eller att barnen själva vågade anförtro oss eller helt enkelt ingripa själva! Då kankse det skulle bli lättare att förebygga mobbning och färre skulle behöva bära den tunga svarta tjärna som kämpar för att sluka oss...


//Black iris


Weekend i Stockholm

Vi tjejer har spenderat en ytterst rolig helg i vår kära huvudstad, vi har ätit gott, promenerat, åkt flygplan och tunnelbanna och shoppat (kanske lite för mycket)
På flyget till Stockholm, Ida för tillfället omöjlig att fånga på bild
I väntan på bussen till Liljeholmen för fortsatt resa ut till Vårberg och lägenheten vi lånade av Idas morbror.
Middag första kvällen...
Tre flickor i gamlastan

Majbrasa på universitetet

Den attackerade oss och försökte förgifta oss med sin rök :O
// E

Stiltävling 2012

Pappa fotade lite coola bilder ^^

RSS 2.0