citronsyracykeln


Trevligt sätt att lära sig något ganska komplicerat på ;)

//Lia

Kudde

Igår tränade jag och Ida (och även min syrra) Kudde. Det var som vanligt väldigt jobbigt, men kändes riktigt bra efteråt :) Sen blev det bastu en stund och bil hem!
Träningsvärk i armarna idag, antigen från Väskjobbet, badhuset eller Kudde :P
// Em:D

Väskgarderob

Vi har nu jobbat 2 dagar i en väskgarderob tillsammans med Malins bror och lite studenter. Det var ganska kul. Första dagen, när vi satt och hade inget att göra kom arbetsgivaren och sa: "men ni kan ju ta fram en dator, och se film eller något!"
Det är bra när arbetsgivaren säger åt en att slappa... ;)
Vi hann också förbi att hälsa på Jan Erik en stund på torsdagen och titta på hans kontor där det fanns ödlor som ville gå på promenad, kaffemuggar och massa JAVA-böcker :)
Andra morgonen var det jättemycket väskor som lämnades in och vi sprang fram och tillbaka med väskor och det blev lite KAOS när alla väskor inte fick plats. Sedan ägnade vi nån timme till att möblera om och flytta väskor hit och dit så att alla skulle få plats.
I slutet av dagen blev ALLA väskor hämtade av glada och nöjda mattelärare, vi tappade inte bort en enda, tur det!
Så där kändes det ibland!

Flätor och Frisyrer

I torsdags kom jag och Malin på att vi borde ha valt frisörlinjen på gymnasiet och testade lite skumma frisyrer på Sanna:
Kaosiga flätbollen:
Fläta en eller två flätor och rullla dem till en boll och sätt fast med hårsnodd.
Två flätor, en tofs:
Sätt håret i en tofs och fläta två "fina" flätor :P
Räkan:
Fläta två flätor och sätt ihop dem i en tofs där nere så det ser ut som en räka man får om man äter sushi!
Hihi
// Emma

Världens bästa kompisar!

Igår blev jag firad av mina vänner!

Först tog Ida, sanna och emma med mig till övik, det var en spännande dit resa då jag satt med ögonbindel hela vägen och efter halva kändes det som om jag skulle kräkas, vi tog en paus hos Idas kusiner som tur var.
När vi kommit fram till övik badade vi på paradisbadet i flera timmar vi hann även äta pannkakstårta som tjejerna hade tagit med sig(Den var jätte god!)

När vi kom tillbaka till umeå igen fick jag ta på mig en ögonbindel igen och denna gång bar de av till Sanna där jag blev indragen i huset av killarna. Killarna hade lagat middag, det var indisk mat och sedan fick vi även en indisk efterrätt när vi såg på gladiatorerna.

Hade en jätte bra dag och kväll!!!

tack Emma, Ida, Sanna, Robin, Erik, Victor, Peter och Lejon!

Ni är så galet söta, världens bästa kompisar! <3

garderob

Sitter på bussen på väg till universitetet nu :-) Vi alla fyra har fått jobb där idag och imorgon. Vi ska stå i garderoben och ta emot folks väskor ^^ Spännande :-) Men tidigt, jag är trött -.- Efter jobbet åker vi direkt till träning, så det blir en lång dag idag! // Emma

Måndagsträning

Igår var det tredje passet med nybörjarvuxen :) 7 glada tjejer och killar deltog och vi körde många nya tekniker. "Det ser så lätt ut när ni gör det..." fick vi höra. Men de tyckte det var kul i alla fall! (eller det verkade så). Sedan fick de göra lite slutfys, och vi gick även igenom brand information och berättade hur viktigt det var att ställa skorna i hyllan.
Sedan var det brunträning, och vi körde grundtekniker med Anders som tränare, mycket nyttigt. Både sukui nage, harae goshi (kan itne stava...), kote gaeshi, irmi nage och ude osae hann vi med, och lite annat :)
hhahahah vad gör han med pinnen? :P

Soffmonster


Nybörjarmon

Idag var det andra träningen för min nybörjargrupp. 10-14 åringar. 
Vi repetarade en del och för vissa så var allt nytt. Vi körade bland annat bakåtfall med dämp och osoto otoshi tycker det gick riktigt bra. 
Ett problem jag upptäckte när vi körde osoto otoshi var att dom måste lära sig att vara en bra uke(motståndare) också. Man kan inte  bara lägga sig ner så fort någon nuddar personen och man kan inte stå och spänna sig allt vad man kan. utan det ska vara lagom. Det är nog en grej vi kommer öva på en del denna termin.
Efter mitt pass så var jag hjälpis till Erik där vi körde lite olika tekniker. Jag kände mig inte riktigt lika pepp då som jag gjorde på mitt pass med det gick typ bra ändå, 

Efter det passet så var inte träningarna slut för dagen, då var det dax för Kudde( fysträning) bland det jobbigaste man kan köra. Usch. Men det gick typ bra det var första kuddpasset på länge så kände mig ganska dålig.. Det blir bättre till nästa vecka!

träning med knatte nybörjare!

Hejsan!

Nu var det ett tag sen som vi faktiskt bloggade om jujutsu... tänkte att det var dags igen! :)

Idag for jag ner till dojon med cykeln klockan kvart i  12... var nere på dojon halv ett (Det ska¨
 bara ta en kvart med cykel)

På vägen råkade jag ut för tre missöden:

1) Min cykel gick sönder efter en tredjedel av vägen... fick leda den hem och byta till mammas...
2) Mammas kedja hoppade när jag hade tagit mig till ungefär samma ställe...
3) När jag hade fått dit kedjan lossnade sadeln... jag var svart av olja när jag var framme viddojon... inte så kul....

Men passet gick bra, vi fick fyra nya barn på listan :) Vi körde lite olika saker, vi körde röta mattankull som uppvärmning sen blev det en ormgrop. Vi försökte lära dem bakåtfall men det gick inte alls bra... är tacksam om någon kunde ge bra idéer till hur man på ett enkelt sätt lär ut det till knattar ;)

De fick köra ayumi ashi som är typ en "gång" och gard tillsammans och sedan vävde vi ihop det med en runda 1, 2, 3 ost på ju-jutsuvis(Med gard och ayumi ashi)  Efter det fick de köra grepp i två handleder framifrån - frigöring. Barnen var JÄTTE DUKTIGA på den tekniken(man blir så glad som tränare när det går bra för dem) Sen avslutade vi med kom över till andra sidan då vi instruktörer
ställde oss i varsin del av dojon och ropade till barnen hur de skulle gå (ex. som gorillor, bilar, i gard etc.) Jag hade ett roligt(men lite stökigt) pass och jag hoppas barnen hade roligt de med.

På halva mattan fick föräldrar även prova på lite bjj och kihon. Det var något som verkade uppskattas av föräldrarna för flera frågade om de skulle bli så fler gånger :)


//LiA


Grattis Malin

Igår fyllde Malin 20 år, hon är ingen tonåring längre
Grattis vännen, vi firar dig på riktigt på lördag:D

Igår var ingen vanlig dag

Igår var det tränarupptakt, vi tränade teknikerna vi ska lära ut, pratade om massa viktigt och åt på max :)
En riktigt bra tränarupptakt tycker jag ^^
Efter det stannade jag, Ida, Robin, Victor och Peter och bastade jättelänge.
Men igår var ingen vanlig dag för det var MALINS födelsedag HURRA HURRA HURRA!
Malin blev 20 år igår!
GRATTIS MALIN!
malin tänker på massa smarta saker
// E

Yesterday was Thursday, today it is Friday

Igår hade vi träning igen. Vi körde lite allt möjligt. Slag och spark, ne waza, randori, handledstekniker och lite annat bus :) Mycket varierat och roligt pass! 
Jag vill ha ett sånt här spel :D
// E

Ida tvättar ur hårfärg

Så här tvättade Ida ut hårfärgen ur sitt hår när vi färgade våra hår hemma hos mig.


Fatta Eld

Fatta Eld är en awesome bok så ni som inte läst den, läs först Hungerspelen och läs sedan denna för den är awesome och jag kan inte sluta läsa! :D :D :D

Fika och fina pojkar

Den 9onde spacklade vi och städade på dojon, vi tog oss också en väl förtjänt fika rast.
Kröger hade med sig några magnet kulor som det lektes med
Vi passade också på att se hur pojkarna skulle se ut med örhängen
Erik körde med glasögonsmycke istället
En helt vanlig fika paus på Dojon :D


Spara tid!

Varför äta varmrätt och sedan efterrätt när man kna äta det samtidigt. Tror det var Idas tanke eller så kan det ha berott på ketshup bristen...
Och ja det är faktiskt köttbullar, makaroner, jordgubbsglass och nonstops.

Börja träna ju-jutsu!

På måndagar och onsdagar 18.50-20.10 har Umeå Budoklubb nybörjarträningar för dig som är mellan 14-100 år! Kom och träna! Du får fysisk träning för HELA kroppen samtidigt som du lär dig självförsvar. Mycket praktiskt :) Du får även träffa trevliga, roliga, knäppa och intressanta människor i alla åldrar! Delta på klubbfester, läger och specialträningar under sommar och jul. De två första passen är gratis, så kom och testa!
För dig som vill ha extra fysisk träning finns även Kuddeträning på söndagar, riktigt jobbigt!
Känner du för att brottas finns BJJ (Brasiliansk Ju-jutsu) på tisdagar och torsdagar, 17.30-18.50.

TILL FÖRÄLDRAR: Du behöver aldrig sälja bingolotter eller New Body kläder, behöver inte baka eller göra mackor, behöver inte stå ute i spöregn för att titta på och heja på dina barn. Det enda du behöver göra är att hämta och lämna barnen och betala medlemsavgiften. Den enda utrustning som behövs är Dräkt och bälte :)
Ju-jutsu lek (5-6 år): Barnen lär känna sig själva lite, leker och testar på lite ju-jutsu. Söndagar 11.00-12.00/12.00-13.00.
Knatte (7-9 år): Lite mer ju-jutsu. Fortsätter lära känna sin egen kropp, samarbeta med andra barn, träna ju-jutsu, gå på julfesten, tävla i ne waza-cupen (brottningsävling) och annat kul! Nybörjare: Söndagar 13.00-14.00
Mon (10-14 år): Ju-jutsu för de lite äldre barnen. De får träffa nya kompisar, lära sig roliga ju-jutsu tekniker och övningar, fysisk träning, gå på julfesten, tävla i ne waza-cupen (brottningstävling) och mycket annat roligt! Nybörjare: Onsdagar 17.50-18.50, Söndagar 16.00-17.00
Välkomna till Umeå Budoklubb, alla mellan 5-100 år! Det är aldrig för sent att börja träna ju-jutsu!
För mer information: http://www.umeabudoklubb.se/
Nyfiken? Kom förbi och titta på ett träningspass!
/E

Bruuuuuuuun

Igår var det träning, både nybörjare och sedan Brun.
Det gick jättebra för min och sannas nybörjargrupp! Det var ca 7 st pers där, och de verkade ha roligt. Vi fick beröm för att vi var duktiga på att lära ut :]
De fick testa lite olika tekniker, slag, fys och fick massa information om hur man gör på Umeå Budoklubb.
Sedan var det brunträning. Vi tränade massa konstiga svarttekniker. Väldigt kluriga tekniker, kommer ta ett tag att få in dem. Men det löser sig nog :)
En film från passet Ida hade på Jullovet :)

Sjukt häftigt klipp! :D


Man bör se det! ;)


//LiA

Söndag utan träning

Igår var det söndag och då var det träning, men inte för mig. Kändes lite ovant. Att inte ha träning på en söndag. Men skönt ändå, att ha hela helgen ledig! Första terminen på typ... 3 år(?) som jag inte har träning på söndagar. Istället är det träning ikväll! Första passet med mina och Sannas nybörjare! Spännande! :D

Hunnerna anfaller!

tittar på Mulan :)

Testade bara

build animated gif

Glass och Galenpanna

Igår bjöd jag och robin på Tacomiddag, glass och sällskapsspel! :)

Ida

Hittade denna bild från höstfesten


Dagens (barn) citat

Efter mellis gick vi ut med barnen och efter ett tag kommer en av barnen, en tre årig pojke, fram till mig
"Fröken jag ska vissa dig något" Han tar min hand och vi plumsar genom djupsnön ett tag innan han stannar och säger men en viktig röst "Det här är kaffe stigen, hit går fröknarna när de är sugna på kaffe"

Slut på praktik :(

Då har man gjort klart sin 8 veckors praktik, känns tråkigt. Har dock haft en toppen dag, barnen inlede morgonen med en  rockkonsert i kuddrummet med en scen och kuddar som trummor, låten de sjöng var räddningpatrullens intro sång, man kan inte annat än att bli på toppen humör när man får börja dagen på ett sådant sätt. Blir jobbigt att börja skolan igen på måndag, kommer nog ta tid att ställa om sig.
//Sassa

Kihon

Igår var det Kihon som gällde för mig, Malin och Ida.
Vi körde slag och spark, ude osae, o soto osae, kote gage och o goshi. Roligt och lärorikt!
Känns som om dessa pass kommer ge mycket till vår svartbältesträning! :)
Googlade på svart bälte och detta var första bilden... -.- kanske inte sånt bälte jag menade.
// :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D trött

Ida som tant


Vi satt och pratade om korsord plötsligt utrbister Ida. "Jag vill bli en tant som bara fyller i bokstäver i ett korsord och sen verkar man jätte smart" Sedan ritade vi en blid på hur hon kommer se ut i framtiden, en söt lite korsordstant! :D

//MN och IB

Dagens (Erik) citat

Erik sa igår: "Om man hittar en växt i skogen som smakar bittermandel ska man inte äta den, då är den giftig! Problemet är att jag inte vet vad bittermandel smakar..."

Fyrverkerier

Jag exprementerade lite med en kamera inställning på nyårsafton när jag fotade våra fyverkerier
Ganska snyggt blev det, och för er som inte såg det så var sista bilden på Emma:D


Trötta flickor har djupa tankar

Kl är 00.33 och jag och Ida ligger och diskuterar hur bentagen i bröstsim ser ut, vi kan inte riktigt bestämma oss för hur man börjar med dem. Borde kanske sova istället, ska ju upp tidigt och leka byggare men att filosofera är mycket roligare

Så snygg man kan vara


En vanlig lördagskväll

Ibland får vi tjejer ett ryck och bestämmer oss för att göra något otroligt tjejigt (tror det är för att vi ska kunna vara normala resten av tiden), I går kväll resulterade detta i en liten spa kväll med bastu, ansiktsmask och hår färgning. För att sedan sedan avrunda detta med en söt romantisk komedi (vi hann dock med att se gladiatorerna i mellan)
Malin
Med färgning i håret
Slutresultatet
Emma
Förre
Under
Efter
Ida
Blond Ida
Lite blondare Ida
Sanna
Förre (ja mitt hår var kaos)
Efter (kanske inte så stor skillnad...)

Easy A

Igår tonade/färgade vi håret på varandra. :) Sen såg vi mitt stora feta grekiska bröllop och åt popcorn och glass. Sanna och Malin åkte hem efter filmen och jag och Ida såg slutet på en film om wannabemusikern Peter. Hihi det var roligt. Sen såg vi Easy A och somnade. Nu chattar jag på Idas msn medan Ida gör sig i ordning för att hålla i ett lekkalas senare idag. :)

Dagens (sanna) citat

Igår kväll när vi färgade håret på varandra sa sanna: Om man vill ha perfekt hårfärg måste man gå till tandläkaren.
Senare sa hon: Det där gjorde jätte kittligt!
Sanna är söt :)

Dagens (Peter) citat

Vi åkte bil efter träningen i tisdags till Robin i skogen. Sanna var chaufför. Peter satt bredvid henne i framsätet och när vi kommer till en smal skogsväg utbrister han: "Åh kolla vilken raksträcka!!"

Lite sent inlägg om 2011

Januari:
Jag, Ida och Malin var med på ett Kuddepass för första gången.
Det blev strömavbrott på dojon.
Vi spelade tjejsnack hemma hos mig.
Tjejkvartetten såg Narnia på bio.
Vi firade Malins födelsedag med Fortet
Februari:
Jag spelade Warhammer.
Malin vikrade massa söta gubbar.
Det blev något fel på vår blogg så alla inlägg skrevs med stora bokstäver. (så ser dom ut nu iaf)
Robin klappar av och erik säger: jaha du klappa av, jag trodde du börja trumma
Ida är med på gröngruppens slagcirkel.
Jag och sanna fyller 18.
Bert och Berta uppdaterade ganska ofta.
Tjejkvartetten gick på C-kurs
Mars:
Ida smsbombade våra mobiler.
Sanna flög till stockholm.
Det var Ne Waza cup och jag och Malin var chefer.
Vi spelade rollspel hos Robin.
Vi tränade på Hamnmagasinet.
Ida var på ett bjj-läger.
Peter var med i Ettornas Projekt på Midgård och jag, Ida och Malin var där och tittade.
April:
Vi spelade in film hos ida
Vi var på vårfest och peter blev fasttejpad.
En brunträning var färgglad med 1 brunbälte, två svartbälten och tre blåbälten
Ida pratar när vi försöker sova och säger: "Emma, ser du också tetrisrutor när du blundar? man ser dom särskilt när man sitter i seiza...."
Ida och sanna hade graderingsläger
Vi tittade på Umespexarna. (texten blev stor och jag vet inte hur man ändrar...)
Jag och Ida var på påskläger.

Maj:
Sanna och Ida visade ju-jutsu på sjöfruskolan och jag och Malin åt godis. (nu är texten liten igen...)
Det var gradering och Tjejkvartetten blev en väldigt brun kvartett.
Vi grillade på gammlia och marinerade korv i saft.
Ida fyllde år.
Malins projektarbetes bok blev klar.
Ida var med på min flummiga lektion och förstod inte så mycket.
Vi var duktiga på kulturnatta.
Juni:
Jag, Malin och Sanna testade galna blommiga klänningar på stan.
Vi åt middag i Idas stuga och skrattade tills vi grät. Ungefär.
Vi åkte till Obbola för att fira Malins student.
Vi började planera för norrlandslägret (övertaggade?)
Malin tog studenten!
Vi såg film och sov hos Peter.
Jag, Malin, Robin och Robins kompis var på UppCon.
Vi solade utanför Dojon.
Juli:
Jag var i Norge
Malin Jobbade
Sanna var i Grekland
Ida hade tråkigt
Harry Potter hade premiär.
Vi var på Sommarläger
Augusti:
Vi var på Nolia.
Terminen böjrade med en STOOR brungrupp och Wille i täten.
Vi pysslade ihop ett fotoalbum med bilder från läger.
Erik gjorde ett konstverk av en potatis.
Jag och Ida hade maraton med svenska filmer.
Vi hade en hel veckas filminspelning.
Vi var i en lekpark och gick sedan till maxi.
September:
Vi gjorde en trailer till vår film.
Dojon drabbades av Bananlugor.
Vi var på första hjälpen kurs.
Vi åt frukost på bussen.
Vi textade film.
Vi lagade Lasagne på dojon.
Vi spelade in Häxan från Solen och såg film på Dojon.
Oktober:
Sanna och Ida var zombies i skolan.
Vi testade familjen Larsson med blåvitgruppen.
Höstfest och innan det, möte om Norrlandslägret.
Jag och Sanna provade studentmössor.
Ida, Sanna och Wille bastade med ansiktsmask.
Ne Waza cup.
Vår film hade premiär!
Erik fyllde år.
November:
Stiltävling
Vi gick på bio och såg de tre musketörerna.
Ida åkte utomlands och ändrade relationsstatus på facebook till allas förvirring :)
Jag, Sanna och Malin gick på Five, efter en förfest med coca cola och twilight parodier.
Vi hade intressanta träningar med vanliga kläder.
Vi såg breaking dawn på bio.
Norrlandsläger <3
December:
Vi skrev en julkalender.
Vi blev lite galna i hungerspelen.
Prov och läxor kom ivägen så vi hann inte träffas så mycket.
Vi spelade Spank the monkey på dojon, och Ida och Sanna spelade det och cluedo med Victor hemma hos dem.
Luciafest.
Malin hade tenta.
Vi firade nyår tillsammans, Tjejkvartetten.
Julfest!
lite sent men GOTT NYTT ÅR iaf :)

Star Wars


Hungerspelen på dojon

Som sagt testade vi leken, lite så här såg det ut då:
Röd ärtpåse (pil) = dödlig direkt (vi upptäckte att detta vapen var lite för överlägset)
Kudde = sköld
Kniv = Död vid träff i magen vid träff i annan kroppsdel blir denna kroppsdel skadad och oanvändbar.
Påk = Två slag på en kroppsdel och denna är skadad
Knytnäve = tre slag på en kroppsdel och denna är skadad
Blå ärtpåse = kastas in av spelledaren till skadade. En ärtpåse läker en skada.

Hungerspelen som lek

I måndagskväll satt jag och Ida och flummade på MSN, vi satt och diskuterade vad Ida skulle köra på sitt träningspass. Det kom många konstiga idéer(klockan var ungefär 12 och jag var i alla fall trött) Tillslut kom Idéen att Ida skulle köra hungerspelen som lek (Ni som inte vet vad hungerspelen så kan jag säga att det är en awesome bok som handlar om en tävling där man ska döda varandra) Vi flummade lite till och tillslut hade det blivit en riktig lek av det. Ida tog sedan med den på träningen och provade den på gruppen och det gick tydligen väldigt bra. :)

Reglerna är ungefär så här:

1) Deltagarna börjar 3 meter ifrån mitten. I mitten har spelledaren(I detta fall var det Ida) Satt ut olika saker det finns vapen t.ex. kniv, påk, sköldar (pistol om man är tillräckligt högt graderade så man har kört sådana försvar) Det finns även medicin i form av ärtpåsar och dessa saker kan ge en ett övertag under spelets gång. Vill man kan man även köra med gömställen(Ida tyckte det inte fungerade bra men leken blev lite roligare)

2) När spelledaren drar igång spelet rusar alla in i mitten för att fösöka få tag på så många saker som möjligt sedan går det helt enkelt ut på att man ska besegra de andra med tekniker. De som har fått tag på vapen har ett övertag då om de attackerar någon som inte hinner försvara sig då "dör" och när man dör åker man ut. Om man har råkat få tag på medicin så kan man överleva och kan leka litet till.

3) Den sista "vid liv" vinner spelet.

Det är en rolig lek som förhoppningsvis är en bra övning i uppsikt och försvar :)Filmen som kommer ut på bio i år :P

Snöstorm

Hejsan! Idag är det ett underbart snöoväder ute, kom nyss hen från en promenad. Det var välidigt vackert ute synd bara att det är så svårt att fota när det snöar. upptäckte igår att det är otroligt få månader kvar innan provgraderingen till svart. Jag och Em måste nog börja extra träna för att hinna, det är man både längar till provgraderingen och fasar inför den... men om man arbetar hårt kanske det går bra eller något... Igår kom min kompis från Kalmar hit, hon fick sova över hos mig då hon inte hade lyckats hitta ett annt boende. Vi satt uppe till sent och pratade ju-jutsu tekniker det var jätte skoj :] Nu ska jag sätta igång med cellbiologin igen :D //Lia

lukas himmelvandrare

Nu har vi startat 6e filmen. Vid 6 i morse slutade tydligen 4e filmen men då sov jag 10 vaknade vi igen och såg 5e filmen Bara en kvar :-o Och i den här är dom söta björnarna med :-) // Emma

star wars maraton

Nu sitter vi i robins soffa jag, sanna, ida, robin, victor, erik och peter. Vi ser star wars episod 1. Vi ska se alla 6 filmerna så det är några kvar :-P jag fattar inget i filmen men det är kul ändå :-) // Emma

Flum på nyår


Nyår!

Detta är vad vi gjorde på nyår!
Åt massa mat, såg Grevinnan och Betjänten, åt mer, åt godis, spelade olika spel, tittade på raketer, åt mer godis och spelade mer spel, flummade och hade kul!

Tjuv!


Dagens (malin) citat

Malin äter en rosa dödskallegodis:
Det är intressant när man finner sig slickande i en dödskalles ögonglober.

RSS 2.0