Grisgroppen

Idag var det orange mon träning, gick bra. Gruppen var lite stökig idag vet inte va det var med dem, de brukar inte vara så här stökiga, kanske var det sugna på helg. Hade lovat en av eleverna att om han kom utan halsband (något han alltid har på sig) så skulle vi köra grisgroppen (hatar den leken) så när han kom utan halsband så fick vi lov att köra den.

Här är några bilder jag glömt lägga upp
.
Jag och Ida satt en dag innan vår träning och klippte alla dessa.
.
Malin och Emma hade träning då och så här såg det ut fotat innefrån tränarrummet genom fönsterrutan på dörren
.
Ida körde carameldansen med vår grupp, till och med Jonny vår hjälpis var med och dansade
.
Malin och Emma körde carameldansen med sin grupp, deras hjälpis var också med
.
Ida glömde dräkten i onsdags så hon skulle låna Malins men den blev för liten så hon tog Emmas som blev för stor. Ida löste problemet på följande sätt: Två hårsnoddar som hon knöt (vet inte om det är ett riktigt ord?) upp byxbenen med.


INGET VARMVATTEN!!!

Nu har jag kommit hem från barn träningen och upptäkt att de tydligen har stängt av vårt varmvatten de ska visst laga något  IGEN. Jag skulle ha duschat på jujutsun... Idag körde vi bara ne waza med barnen vi lärde de olika trix och fasthållningar. Vi avslutade sedan passet med caramelldansen de tyckte faktiskt att det var ganska roligt fast de sa att det också var jobbigt :P

På slutet frågade vi hur många som skulle delta i ne waza cupen och nästan alla räckte upp handen!!! :D

något som var synd var att efter passet så ville alla köpa dräkt men tyvärr så fanns det inte dräkter till alla. Man blir så ledsen när man ser så besvikna de blir :(

Den här låten är ett fint minne från ett jujutsu läger jag var på när jag var liten, jag minns att gruppledarna brukade spela den av någon anledning ;)

Nu ska jag gå och se om jag har modet att duscha i kallvatten(annars tar jag det imorgon istället) ;P

//M


AJ! :)

Jag är lite sen med det här inlägget men i måndags hade vi brunbältesträning.  Vi körde mest försvar mot ipå och försvar med påk. Sedan avslutades passet med idioten och stretching. fast jag och Emma hoppade över stretchingen och övade på våra uppvisningar vi skulle köra för skolor dagen efter.

träningen gav mig en otroligt träningsvärk, jag har haft svårt att gå nu i 2 dagar. Fast träninigsvärk är ganska härligt då vet jag att jag faktiskt har gjort något bra och inte legat hemma och slappat.


På måndag är det kanelbullens dag(i alla fall på östra) Fast jag tror inte jag kommer baka något.^^ 


Telefon

jag fick nyss ett telefonsamtal av fritidsgården som vi var på i fredags, Både ledarna och ungdomarna hade tyckt att det hade varit kul, som vi sa då, det hade aldrig varit så många på en aktivitet förut. Dom ville gärna att vi skulle komma tillbaka någon annan gång.

dom skulle också skicka något som tack :)


En bild på mig och min telefon!


ju-jutsu dag

Hej, idag for jag till ubk på morgonen så jag var där vi halv 10. Jag mötte Sanna och Malin där och vi började planera passet vi skulle ha för Haga som skulle komma dit vid 10.
Passet gick jättebra, de var en aning högljudda, men det var 23 stycken barn, det var roligt! :D
Sen gick jag och Sanna till Dragonskolan. Malin åkte tillbaka till sin skola. Där mötte vi Ida och Sanna överlämnade mig till Ida och vi gick till Idas idrottslektion. jag satt mest och tittade på, men var med på en lek.
... visste inte vad jag skulle ta kort på så tog kort på konstgräsplanen...
Sen hämtade vi våra saker ur Idas skåp
som är rosa och jättecoolt :P
och åkte till mig och åt mackor innan vi åkte till Tomtebogård och visade ju-jutsu för en massa 6-7 åringar, det var roligt, för barnen verkade tycka det var jätteroligt ^^ Glömde ta kort där dock, men jaja.
Sen skjutsade Ida hem mig på moppen och nu ska jag äta middag!
// Emma

Lite söta är vi i alla fall


Så här ser vi ut efter en natt och filminspelning.
Bilden är från helgen :)

Tack

Vi har fått en jätte fin kommentar på bloggen, gjorde min dag. Har inte kunnat sluta le sen jag läste den, Tack så mycket.
.
En bild som tack (vi är ute i Idas stuga och övar inför kvällens inspelning av en scen. Ida får gung på gungan och krockar nästan med Malin som måste ducka).

hihi


Såg att både Emma och Malin hade lagt upp en likanande film, så jag tänkte att jag också kunde göra det.

du täcka ål...

När jag såg klippet Malin lagt ut var jag tvungen att lägga ut detta!
// Emma

Oj nu gjorde jag två inlägg efter varandra...

Hittade några klipp på youtube.

 När man sett den här youtube klippet så kan man inte se den här låten som seriös längre. XP


Den här låten tycker jag är ganska jobbig men ändå bra på något sätt :D

//M

Un entrenamiento fantástico!!! (Hoppas jag fick rätt på grammatiken XP)

Idag hade jag och Emma träning med vit mon DET VAR 17 UNGAR PÅ PASSET!!! SÅ MÅNGA HAR DE ALDRIG VARIT!!! :D Emma gjorde den största delen av planeringen vi började med att repetera gamla tekniker sen fick de prova på stryptag mot liggande frigöring. Den tyckte de var ganska svår men vi tyckte de var duktiga. Sen körde vi massa ne waza. Sedan avslutade vi passet med mer ne waza, fast det var ganska ovanlig ne waza vi körde nämligen alla barnen mot oss instruktörer(vi fick förstärkning av Jan-Erik, Ida, Sanna och Johnny) jag blev nedbrottat(inte kul! tror jag måste öva lite XP) fast det verkade som om barnen tyckte det var väldigt roligt.


Snart orkar vi inte vänta längre(vi vill visserligen inte skrämma bort barnen) men vi tänker köra caramelldansen som fys någon dag!!! X3
//M

Dagens (Ida) citat (fast det var inte idag hon sa det)

Ida: Jag vill också ha kladdkaka, men jag håller på att dra bort mitt ansikte!
Ida tappar ansiktet
Och så fick hon tillslut sin kladdkaka!
// Emma

COOLT


Sanna skickade den här videon till mig, den är cool

Middag

I går kväll blev det Hamburgare till middag
.
Ida steker...
.
och Emma dukar.
.
Blev riktigt gott

Sjöfruskolan

Jag och Ida hade ju bestämt med ungdomsgården på sjöfruskolan att vi skulle komma och köra Ju-jutsu, så halv 8 gick vi ditt (Malin och Emma följde med). Det gick jätte bra, tydligen hade det aldrigt varit så många på någon aktivitet och inte heller hade det varit så tysta :D. Vi hade sagt en timme med vi höll på i nästan en och en halv. Här är lite bilder från det
.
Jag och Ida Innan vi började
.
Här lägger vi ut mattor
.
Här vissar vi vad vi kan
.
Emmas lillasyster Ida fick upp storasyster på mattan för lite Newaza
.
Efter alla gått testade Emma och Malin några tekniker.Fler sneak peaks
Ja, ni ser ju själva vad som händer

/Ida

sneak peak/blooper

/Ida

Dagens (Sanna) citat

Ida: brände ni popcornen?
Sanna: ja i slutet
Ida: ja, man brukar ju inte bränna dom i början.
Sanna och Emma är och popar nya popcorn nu :)
/Ida

Morgonens (Ida) citat

Malin: vad pratade vi om igår
Emma: Vi pratade om att räkna får
Ida: Jag räknade faktiskt telefon igår
// Emma

kladdkaka och skinn

Nu smakar Emma på kladdkakan som hon har bakat, hon anmälde sig som testkanin, hon sa att den var hård men god. Malin har också smakat den och hon sa att det var gott. men dom har inte riktigt bestämt sig, för Malin säger att den var kladdig men Emma säger att den var hård.
nu ska Emma också få ansiktsmassage,
Sanna ser läskig ut
och nu håller jag på att dra lös mitt skinn

Ansiktsmassage

Just nu ger Sanna Ida en ansikstmassage. Snart är det Malins tur. Det var en del av min och Sannas överaskning. Den andra saken är en kladdkaka, som vi ska äta sen ^^
Ida får massage
Malin väntar förväntansfullt... (eller?)
Ida (till Sanna): Du hede typ snor i näsan på mig
Sanna: Nä det är bommulsgrejs
// Emma

Dagens (Ida) citat #2

Ida: Jag har haft pengarna i BH:n hela dan
Malin: Hade du dom där när du tränade?
Ida: Nä, då hade jag dom i skon
Sanna: Plånbok frågetecken?
Ida: Jag har faktiskt en, men den ligger i väskan
/Emma

Dagens (Ida) citat

Tänte att vi skulle börja med en ny grej, nämligen "dagens citat" och idag var det Ida som kamade hem "Dagens citat sägare" med orden: 
"Hoppas den törstar släkten" Ida syftade här på sin risifruti, kom fram sen att hon menade att hon hoppades att risifrutin skulle släcka tösten (varför den nu skulle göra det)
.
Jag vill ha sommar igen!
/Sanna

Gonatt

Hej där, tänkte bara skriva att jag och Malin var på träning med brunsvart idag, det var jätteroligt :D Vi gjorde lite olika saker, slag, lite tekniker och så höll vi på lite med knivar också! Det var skoj :D Och så lekte vi en rolig lek också :P

Har precis fixat en liten hemlis till tjejerna som kommer hit imorgon. De får se vad det är imorgon kväll ^^
Ska sova nu, är trött
Haha :P
Oyasumi nasai!
[god natt]
// Emma ^^

IDA

Ida fortsatte kämpa ett tag till, dock stannade hon inomhus. Tillslut la mitt internet också av och då orkade jag inte mer så då åt vi middag och finslippade på vår planering inför kvällens träning. Gick jätte bra (som vanligt) gruppen blir allt bättre på att lyssna och vara tysta när vi förklarar något.
.
Hittade en bild som var ännu likare Ida, jämför själva
.
Lika va? Kom fram till att Ida har fler likheter med apan: Hon är överallt, har ett överskott med energi, väldigt social och är nästan aldrig tyst men ändå så tycker vi att hon är söt.eftersom att

Internet inte fungerade för mig på UBK så tänkte jag lägga upp en bil på mig och sanna nu istället

så här glada ser jag och sanna ut när vi har planerat ett superbra pass

Jag tycker att det gick väldigt bra idag på träningen,  båda jag Sanna och Johnny var duktiga och det tycker jag att gruppen också :)


Internet


Sitter nere på dojon, har lyckats få internet men inte Ida så nu flyttar hon omkring i soffan i hopp om att få tillgång till internet. Hon börjar bli lite smått desspirat tror jag, nu går hon (tror inte det hjälper men men). Tydligen så ska hon gå ut och sätta sig, nu går hon (tror inte det heller hjälper, men hon kan ju få försöka). Verkar inte som om det lyckas, nu stängde hon dörren. Undrar hur långt det tar tills hon ger upp. Det funkade tydligen eller inte, slutatde fungera när hon kom och satte sig igen. Nu försöker hon ta sig in på låsta nätverk, går inge bra. Nu gick hon ut igen (Ida är jätte söt just nu). Funkade inte denna gång heller, hon ska tydligen försöka hacka sig in på nåt annat nätverk nu.
.
Tyckte den liknade Ida lite, hon lyckas fortfarande inte (undra om hon ger upp snart)

skolan

Sitter i skolan nu och har nyss skrivit upp min och sannas plan på vad vi ska göra idag på träningen med dom oranga, jag tror att det träningen kommer bli jättekul idag.

Jag kollade om det fanns några kuliga bilder på den här datorn, det fanns det inte. så det får bli en av exempelbilderna som finns på datorn.

Igår

Igår åkte jag till UBK efter skolan så jag fick vänta ganska länge innan barnträningen började, mend et var bra för då hann jag göra lite Japanska läxa ^^
På träningen gjorde vi lite allt möjligt, gard, tekniker, mycket Ne Waza. Det var 5 nya barn där :D
Har inte så mycket att skriva, nu ska jag fortsätta se anime
// Emma

Berghem

Tja, idag var det inte roligt väder ute :S men som tur var slapp vi ha idrott ute iallafall :D
Efter skolan gick jag hem till Ida och åt mat innan vi gick ut på en promenad med Idas hund och pratade om massa olika saker. Sen mötte vi Malin och hon följde med oss på vår promenad :)
När vi gått en bit gick vi tillbaka till Ida för att hämta min skolväska och sen gick vi till Coop på Haga där jag fick skjuts hem ^^
Jättefin (eller inte) bild på två glada skogstroll som.... ja jag vet inte riktigt vad de har för sig x)
Nu ska jag typ... göra läxa... eller något.
See you later
// Emma ^^

Friidrotts träning

Nej jag har inte övergett ju-jutsun, men min minsta lillasyster tränar det. Så nu sitter jag på träningen eftersom jag ska ta bussen hem med henne sen. Var min egen idé så jag klagar inte men lite tråkigt har jag. Jag tog nämligen med lite läxa men jag har fastnat (suck). Hon är i alla fall jätte duktig (måste få skryta lite över henne)

Söndag

Ida säger att jag ska blogga så jag gör väl det då. 
Jag började söndagen med att fara på Grisbacka kyrkan där man invigde en lek kyrka (fråga inte för jag kan inte förklara), jag satt i två timmar och ansiksmålade barn. Sen bar det av till dojon där Ida och Malin väntade på mig och Emma. När Emma kommit och vi varit en sväng på Ica låste vi in oss i shopen och tittade på vår film (den börjar ta form, snart klar). Sen blev det lite planering inför hallowenfesten för mon grupperna innan Malin och Emmas träning började.

Min och Idas träning gick bra, även om både jag och Ida var lite borta i början. Blev mycket newaza och vi avslutade passet med att vinna över Jan-eriks grupp (gul mon).

.
Mina fina flickor :D

ude osae träning

Idag var jag och Ida på UBK redan 11(Ida skulle vara med och träna knatte nybörjare och jag följde med) Runt 2 kom Emma och sanna och vi gjorde lite saker innan min och Emmas mon träning började (Tror Sanna ska skriva om det senare) Sen kl 4 så började vår träning. Vi körde nästan ett helt pass med olika varianter på Ude osae först körde vi den i grundform, sen från grepp i håret framifrån och sist körde vi kuzure udeosae(En teknik från grön mon om jag minns rätt) Barnen tyckte att Ude osae var en ganska jobbig teknik vilket jag förstår eftersom det är ganska mycket man måste tänka på i den tekniken. Sen avslutade vi passet med lite kudd fys och marsianerna.  Har lite svårt att förstå varför vårt grupp tycker fys är roligt men om de tycker de är kul så ska de få köra det, jag och Emma har massa olika fys-övningar på lager. :P


En bild som blev tagen för ganska länge sedan^^(Har lekt lite med den i photoshop)


have fun!
//M

NU ÄR RÖSTNINGEN ÖVER!!!

Nu har jag äntligen varit och röstat, det känns bra att den delen är över. Men Imorgon efter 3 kommer allt typ vara slut, vi ska nämligen debattera i klassen om ett parti som vi tilldelats imorgon kl 1 därför är valet inte slut än för min del. jag längtar, längtar, längtar tills allt med valet tar slut!!!


//M


Försökte blogga från mobilen, gick inte så bra

Jag försökte också blogga från mobilen idag. Det gick inte så bra. Får be Sanna visa mig hur man gör. Peppa morgondagen, då jag ska träffa de andra på dojon ^^ Och sen är det barnträning på kvällen också ;)

Ännu ett youtube klipp, men jag har ju inga bilder att lägga upp så:
Sanna och Ida visade mig och Malin denhär på någon övernattning vi hade någon gång ^^
Bye bye :D
// Emma

Försöker blogga från mobilen, går inte jätte bra

Nu har jag löst det :-D gällde bara att hitta rätt knapp, tog lite tid men nu ska det gå (tror jag)

Varför hemsöker de mig?

Jag börjar bli riktigt trött på valet så fort man sätter på tv så är det en tråkig debatt, på skolan har vi tvingats gå och se på politiker som berättar vad deras partier står för, vi har lyssnat på debatter och vi tvingats debattera själva... Nästan varje lunch är det någon som har börjat disskutera politik och det slutar nästan alltid av någon anledning med att folk hackar på en för att man inte är insatt i det. Men värst är när politikerna börjar invardera ens privat liv!! jag fick ett SMS i morse där det stog "glöm inte bort att rösta på ...(Sen stod det namnet på ett parti)" HUR FAN FICK DET MITT NUMMER!!? Kan det inte hålla sig med att förstöra naturen med deras fula plakat som finns över allt i hela staden eller deras hemska valblanketter som varje dag kommer hem i brevlådan? Det mest intressanta är att en av de saker som politikerna verkar prata mest av är just miljön, men ingen plockar upp plakaten efter valet och hur många träd har fått lida för deras valkampanjer? Det känns skönt att veta att på måndag är allt över, då kommer man äntligen få slippa allt kaos i 4 år åtminstonde...tyvärr så går dessa år fort...
En låt av pink som jag tycker är väldigt vacker^^


 I love this song to!! xP

Får se om jag orkar gå och rösta imorgon...fast det gör jag nog...kanske...eller?...

Have a nice day!

//M

Sushi, sushi, SUSHI!!! och skor...

Idag åt jag sushi till middag det var som vanligt jätte gott!! under dagen har jag försökt lära mig gå i högklackade skor och har nu upptäckt hur mycket jag älskar fotriktiga skor som inte gör ont... Det kändes fantastiskt bra när jag kom hem och äntligen kunde ta av mig dem. Jag behöver nog lite träning innan jag kan klara av att gå i högklackat ;P

En jätte bra låt jag hittade för några år sedan! :)

//M

Pillows

Hej ^^
Hade inte så mycket lektioner i skolan idag och slutade ganska tidigt, det var bra ^^
Min kompis visade mig denhär idag:

Cool musikvideo som är inspelad helt baklänges!
Nu ska jag fortsätta rita eller nåt ^^
Hejdå
// Emma ^^

Bibblan

Sitter på bibblan och diskuterar allt från språk till badskum med tre klasskompisar, ja vi har jätte kul:D.
Har inget med saken att göra men Ida och Malin vissade sina akrobat konster när vi var hos Emma.

torsdag

Idag så for jag och Sanna till UBK efter skolan vi åt middag där och sen hade träning, vi lät barnen testa två nya tekniker till deras nästa bälte och en till teknik som jag trodde att dom hade kört med det hade dom tydligen inte. alla tekniker gick riktigt bra. lyssnade kanske inte superbra mellan, dvs. dom fick höra mig skrika för första gången, och jag fick typ också höra mig skrika på riktigt första gången. DOM BLEV TYSTA! :)

efter träningen stannade jag kvar och kollade på Malin och Emmas träning, det såg jättekul ut jag ville också vara med...

Nu sitter jag och pluggar till prov som vi har i morgon. jag tror att det kommer gå bra

Brunsvart

Jag har varit jättetrött hela dagen idag -.-'
Men träning med bruna och svarta piggade upp! Vi körde mycket ne waza och strypningar, det var roligt :) Strypningarna var lite läskiga, men coola ;) Vi var med på typ allt idag, för Malins knä värkade klara av det.

Videon har inget med träningen att göra, det är bara en låt. Fast efter att sett musikvideon är den mer läskig än fin x)
// Emma ^^

22.02

idag hade jag och Sanna träning. vi for dit nästan när Malin och Emmas träning började satt där och kollade och åt kladdkaka som jag hade bakat till skolan.
På vår träning repiterade vi lite och så körde vi massa stretching, jag är GALET ostretchad. Man kanske borde börja stretcha...


nu är jag trött, ska kanske plugga lite sen ska jag sova

Träning utan lek

Idag hade jag och Emma träning med vit mon vi testade att köra ett helt pass utan lek. Vi började genom att låta de värma upp som djur sen fick de dra sig fram över mattan. Efter det fick de prova på fall vi började med en de kunde(bakåt fall med dämp) och sen fick de även prova på framåt fall. Efter det lät vi dem repitera gamla tekniker en stund sen lät vi dem  prova på udeosae. För att det inte skulle bli rastlösa fick de köra lite ne wasa inann vi lät dem prova den sista tekniken kuzure udegarami/udeosae(minns inte villken av dem vi körde) De var jätte duktiga och lärde sig fort. Passet avslutades sedan med Ellens fys(till låten caramelldansen).Caramelldansen på engelska! xD

//M

sofiehem

Idag var jag och Sanna på sofiehemsskolan. Vi gick tidigare från skolan och gick till mammas jobb där jag hade ställt moppen och så åkte vi till sofiehem, vi körde lite vilse men tillslut så kom vi fram. Det gick bara bra när vi var där, jag tycker att dom var duktiga :)


Första träningen med brun bältena!

Igår var jag och Emma på vår första riktiga brunbältesträning. Det var kul att äntligen få träna, något som var dåligt för mig var visserligen att passet bestod till störst del av kast och sparkar(allt som jag ska undvika att göra med mitt skadade knä) Men det var kul ändå, några tekniker kunde jag utöva helt och hållet. Roligaste tekniken igår var den rullande shionagen jag hoppas vi får köra den fler gånger! 


//M

Sen träning

kom nyss hem från träningen, gick och berättade för mamma mina och mina vänners planer de kommande helgerna så att hon är ialla fall lite beredd.
Träningen gick bra, jag tror att både jag och Sanna är ganska slut, vi testade några nya tekniker, eller jag hade testat dom på lägret jag var på i sommras. Men för resten av gruppen var dom nya.
Jag och Sanna tog en liten paus mitt i träningen för att prata lite hemlisar med Malin och Emma som också hade träning i dag, men dom hade det innan oss.


Barnträning

Igår had vit mon gruppen träning. Jag och Emma hade för en gång skull gjort en planering som vi faktiskt nästan lyckades följa. Vi började med lite lek och fall(fallen är inte vår grupp så förtjusta i men det blir bättre och bättre varje gång) efter det så repeterade vi gammla tekniker, körde lite ne wasa, blockeringar, kombinationstekniker och avslutade passet med att låta dem springa av sig lite genom att köra idioten.

när vi satt i seiza frågade vi vad barnende hade tyckt var roligast med passet och vi fick höra massa olika saker. Några tyckte ormgropen var roligast, någon annan gillade idioten och det som vi tränare tyckte var trevligast att höra var när en kille sa att det roligaste med passet var allt (det gör oss instruktörer så glada)


(skumt youtube klipp)

Nu måste jag sluta skriva för snart ska jag på min första egna träning på flera veckor, det ska bli kul!

//M

Regn

Ida lyckades övertala mig till att cykla till Malin innan träningen och som vanligt regnade det. Det är nämligen så att varje gång jag cyklar till där Malin bor så regnar det, vet inte varför men jag tror att Malin ljuger när hon säger att solen skiner där också ;D. Idag var fjärde gången det hände så jag börjar se mönstret (eller så är jag smått paranoid). 
.
Hade kunna behövt ett sådant. 

Söndag

Vi hade barnträning idag, det var roligt :) Vi körde en kombinationsteknik med ungarna, och de var jätteduktiga ^^ körde också lite ne waza, idioten, ormgropen, bakåtfall med demp... lite allt möjligt!
Har ingen bild från passet, men här kommer en bild på en sak från vår film :P
öhm ja... en väldigt fin bild!
gonatt!
// Emma ^^

12/9 2010

Imorse for jag ner på UBK och hade träning, många ungar idag också, det var typ 38 :)
När den var slut for jag till Malin och dit kom Sanna och Emma också. Vi planerade det som kommer hända om några veckor. Det kommer bli galet bra.

Malin och Emma cyklade ner till UBK för dom har träning snart, Sanna gick dit och jag for hem på moppen, jag ska hämta min bror här och snart ska vi nog också ner på UBK.

Idag kommer träningen bli superkul har jag bestämt:)


röd

Idag har jag varit hemma och gjort läxor och städat. Sen åkte jag på affären och köpte toningsfärg till mitt hår!
Har tonat det nu, rött :D
Rött hår :D
Sen fick vi middagsgäster och vi spelade tv-spel, det var roligt :D
Imorgon är det barnträning!
// Emma

Run Harry, Run!

Tja, jag håller på att redigera lite scener från våran fina Harry Potter film, såhär ser det ut
En väldigt fin scen med en väldigt glad, springande Harry (Ida)
Gonatt :)
// Emma

jag har en ny dator

Nu har jag fått min skoldator, jag är GLAD, nu kommer jag kunna blogga hela tiden

Stora fjäderägg

Då var man äntligen hemma! I en och en halv dag har jag nu varit ute på Stora fjäderägg och gjort fältstudier.
I onsdags var jag på skolan redan klockan 7 då en taxi kom och hämtade upp mig och några från klassen för att ta oss till holmöfärjan. Runt 9 tiden var vi framme på holmön och tillbringade en stund på öns båtmuseéum, sedan bar det iväg till fjäderägg.
Under dagen sprang vi runt ön och sökte efter spår av inladnsisen, försökte ta reda på villka mineraler stenarna bestod av och funderade på varför ön var "randig" av sten.(Allt detta gjorde jag  eftersom jag hörde till geologigruppen) Senare på kvällen gjorde vi en rundvandring på ön och kollade på en massa fornminnen.
Kvällen avslutades sedan framför brasan och under en stjärnklar himmel.Morgonen efter(idag) började vi med att städa ur husen vi bodde i och sedan fortsatte vår jakt på inlandsis och sten. På eftermiddagen hade jag tur att få se på när en ornitolog ringmärkte en liten fågel, det var dagens höjdpunkt! :)  klockan halv tre begav vi oss hem igen och vi var tillbaka på skolan kvart i sex. Sedan fick jag en glad överaskning när jag kom hem och såg Ida i tidningen.

//M

Vänta på Dumbledore

Jag hittade en fin bild som jag tänkte lägga ut
Hermione, Harry och Ron i "Stora salen", väntandes på att Dumbledore ska hålla sitt tal :D
// Emma

Tidningen

Jag är med i VK i dag!
Slå upp familje sidorna i tidningen

dagen träning

Idag så träffade jag sanna på skolan och då tog jag hennes datro eftersom vi inte har fått våra än ovh jag skulle typ sitta vänta på henne i några timmar. Men efter att tag så lämnade jag datorn till sanna och gick på stan med några klasskompisar.
Jag gick sen till UBK och åt middag med Sanna där.

när maten var slut gick jag och sanna till ica och köpte gott gott

Träningen gick bara bra, vi körde ude osae, jag tror nog att Sanna kommer ha mindre röst än mig imorgon, men det är hennes fel, kan vi säga.

Jag tycker att

Jag tycker att alla som har möjlighet att kolla i en VK i morgon ska göra det! :)

instruera och bli instruerad

Idag slutade jag tidigt så jag gick till mammas jobb och kollade ett mail och drack varmchoklad. sen gick jag till UBK och gjorde lite läxa som ska vara klart på fredag


Sen kom Emma och då åt vi middag,
och sen åt vi godis...

Jag var där för att jag skulle hjälpa henne med hennes pass eftersom Malin är ute på en ö och kan inte ta sig hem bara för en träning. Så det är klart att jag hoppar in och hjälper till.
Så när klockan var 17.50 starade vi träningen som var i en timma och allt gick bra tycker i alla fall jag. Direkt efter den träningen så var det träning för mig igen, det var riktigt kul, jag tycker att jag och Sanna var duktiga
, jag tycker attjag var där för att jag skulle hjälpa henne med hennes pass eftersom Malin är ute på en ö och kan inte ta sig hem bara för en träning. Så det är klart att jag hoppar in och hjälper till.

Ida och Emma är duktiga!

Idag på skolan fick vi våra elevkort och våra skåp! nu slipper vi bära runt alla saker, SKÖN!
Men vi har inte fått våra datorer än så vi fick sluita tidigare, då gick jag med nårga från klassen på stan och letade häftstift som jag skulle ha senare.

När klockan var typ 3 for jag till UBK och blev intervjuad om ju-jutsu, kul kul :)

Efter intervjun kom Emma dit och vi gick runt på stan och satte upp affischer med häftstiften jag hade köpt tidigare.

Sen åt vi middag på UBK och sen började vi gå till mig, där vi bara häntade lite grejer för att kunna fara till badhuset.

på badhudet gick vim först till gymet och lekte lite där och sprang lite, sen gick vi och bytte om till bad kläder och då simmade vi 1 km var!
Vi är duktiga!!!

Sanna, Emma och Malin

Idag har jag träffat alla tre tjejer utan att någon av dom var på träning.

Sanna träffade jag under en ganska dryg skoldag, jag hade ont i huvudet....

Emma träffade jag på midgård medan jag väntade på att få spela gitarr och hon hade spelat cello.

Efter att jag hade spelat gitarr cyklade jag en bit med en kompis och då hamnade jag väldigt nära där Malin bor så jag ringde henne och fick komma dit.
Jag åt middag hemma hos henne och vid typ halv 8 cyklade jag ner på stan igen och skulle träna, Sanna var sjuk så hon var hemma, så jag blev ensam med killarna. Träningen var jobbig men det var kul. Är trött, nu ska jag sova

Godnatt

Min kamera är paj så jag kan inte fota och lägga upp bilder här :(

Loggan är nu äntligen klar!!! :D


När vi började med bloggen hade vi planer på att göra en logga till den. Vi hade flera olika ideér men tillslut kom vi fram till att bilden skulle bestå av fem olika delar en del som representerade Sanna, en Emma, en Ida, en mig(Malin) och en del som representerade oss alla.


Så här såg bilden ut när den blev klar! Och här komm er en liten förklaring vem som är vad:

Sanna:kronan(Eftersom hon är en prinsessa)
Emma: trollstaven(hon gillar magi)
Ida: skor(Hon hade ett önskemål att jag skulle rita ett speciellt par klackeskor, tyvärr är jag inte så bra på att rita av saker)
Malin(jag): Halsbandet(eftersom jag gillar att skapa egna)
Gin och det rosa bältet fick representera oss alla.


Vi måste tacka Idas syster Linnéa som har hjälpt oss med bloggen  hon har arbetat riktigt hårt med den och vi är riktigt tacksamma över det. :)

Det har varit en SJUKT rolig helg!! jag hoppas det blir en lika rolig helg snart igen!! ;D

//M

träning med caramell dansen

Jag hade inte bara en träning i dag utan två. Andra träningen är med dom som är lite äldre och då är Sanna också med :) Barnen sa att dom inte blev varma av våran uppvärmning så vi köra caramell dansen med dom med våran egen verson.
Resten av träningen körde vi fall och slutade med en Ida och Malin special med kast som jag tycker blev väldigt lyckad.

andra barnpasset

Jag (Emma) och Malin hade vårt andra pass med vit mon idag. Det gick bra :D (förutom att vi sagt till vår hjälpis att komma en halvtimme innan, och vi kom en kvart senare än honom) Vi var lite borta i början.... Men det blev bra i slutet. Vi körde mycket ne waza, tror de tyckte det var roligt :)
För att göra inlägget lite roligare kommer här en bild på UBKs tränar-rum!
// Emma

Helg med tjejerna

Denna helg spenderade jag med tjejerna det blev mycket bilde. Vi sov första natten hemma hos Emma. Jag och Ida gick efter skolan ner på dojon och väntade på Malin sen träffade vi Emma på stan där vi handla middag, läsk och godis sen tog vi bussen till Emma.

Ida hade bakat bröd på sin köks lektion.

Jag och Ida prov smakade medans vi väntade
.
Här väntar vi på bussen för att ta oss till Emma.
.
Vi hade mycket pakning (som vanligt), såg nog lite kul ut när vi gick genom stan med våra stora ryggsäckar.
.
Vi åt pizza till middag, jag och Emma gjorde det medans Ida och Malin gjorde...

Det här! de sydde klart våra sjukt snygga mössor.
.
Visst är de tjusiga.
.
Ida skär upp pizza till oss andra.
.
Sen blev det lite film inspelning efter middagen.
.
Lord voldermort (Malin)
.
Titta vad duktig Emma är, hon skriver faktiskt på med vårt första manus O.o (till typ näst sista scenen)
.
Kvällen avslutades med godis, popcorn och ringaren i notre dam.
.
På lördagen var det tränar upptackt med Ju-jutsun, vi var först på fortet och sen åt vi middag i en fest lokal på Megasone.
.
Alla fyra tjejer fick varsin biobiljet för att vi varit så duktiga.
.
När det efter middagen blev kafe och te drack jag och malin vanligt varmt te medans Ida...
.
Körde sin egen stil och drack kallt vatten med en te påse i och typ ett kilo socker.

Vet inte riktigt om jag tror att det är en höjdare, men Ida verkade gilla det.

Det blev Gitarr hero och en massa prat under kvällen och när klockan blev 8 och vi inte fick vara på Megasone nå längre så for de flesta ner på UBK och fortsatte prata.

Under söndagen fortsatte vi med film inspelningen och vi blev nästan helt klara, nu är det bara några små scener kvar och sen ska allt klippas ihop (tur att Emma är bra på sånt). Så snart är det nog dax för premier av vår film :D


 

T

en guide till att göra Idas speciella iste:
Ta en te-påse
Häll i kallt vatten i ett glas och stoppa ned te-påsen
Doppa te-påsen i en kopp varmt vatten
Har du ingen egen te-kopp kan du sno från en kompis, men se till så ingen ser dig!
Stoppa sen tillbaka te-påsen i glaset
När teet fått fin färg...
... lägger du i sockerbitar
Skaka så att det blandas
och botten upp!
Det blev faktiskt gott! :P
// Emma

47

Nu har vi varit hela helgen med varandra och spelat in film och varit på tränarupptackt och idag så har det varit träning.
Dom andra ska få skriva lite mer vad vi har gjort i helgen.
Men jag tänkte berätta att jag blev inkallad för att hjälpa till med en nybörjargrupp. Det är samma ålder på den gruppen som på barnen som jag och Sanna har instruerat på olika skolor. Och det måsta varit många som tyckte att det var kul för det var 47 stycken barn. Det var superkul. Hoppas att det är många som fortsätter!

my little secret

Jag har gjort en liten snabb överraskning till mina flickor som jag tänkte att vi skulle ha imrogon. det tog typ 25 min att göra och när jag började såg det ut så här

och när jag var till hälften klar

Nu får jag bara hoppas att dom gillar det jag har gjort

Moppepojken Ida

Ida lekte moppepojke efter vi varit på Carlshöjdsskolan.
.
Fint va?? :D


Orange är en fin färg

Träning med orangea igen, jag tycker att träningen gick bra. vi körde i genom allt dom redan hade graderat på, bara för att se om dom kom i håg något efter sommaren, det gjortde dom:) vi var utan hjälpis men vi klarar oss då också. Den här gången var sanna i tid, väldigt tidig, hon gick typ dit direkt efter skolan. men jag slutade så tidigt så jagfor hen och somnade på soffan ett tag innan jag for ner på träningen.
Det här var teknikarna dom fick köra :)

Efter träningen stannade jag kvar med malin, och sanna for hem

slag och spark

Gormorgon, Tänkte blogga igår men fastnade i soffar framför tvn efter träningen.
jag hade i alla fall träning i går det var kul, Sanna var hemma på kalas så jag körde på med polkjarna i gruppen.
Vi köra massor av slag och spark på kudde, det är så kul! :)
vi körde också ett kast, Seoi nage. Vi körde det mer när vi var mindre, men nu kommer den tillbaka.

Två skolor och en träning

I måndags var jag och Ida ut till Carlshödsskolan och visade Ju-jutsu i deras gympasal. Vi hade en bunt mattor och ca 40 barn, gick jätte bra och vi fick mycket frågor men inge autografskrivning denna gång. Ida "tvingade" mig efteråt hem till sig, vi var duktiga nog att renskriva vår orange mon terminsplanering.
   Sen bar det ner till UBK för träning och papperskopierande XD. Träningen gick bara bra även om det var lite små konstigt att köra uppvärmningen med nybörjargruppen som inte kunnde något.
   Tisdag resulterade i ännu en skola denna gången Sandalidens fritis tigern. Något färre barn (ca 12 st) och frågor samt en nästan obefintlig matta (men vi överlevde). Gick bra även denna gång och slutade med två autografer och en cyckel tur hem i regnet.
//Sanna

.
Carlshöjds skolan


Vit mon

Idag hade jag (Emma) och Malin vår första träning med vår nya barngrupp, vit mon! Det var nervöst, men det gick bra. Det kändes konstigt att man var tvungen att säga massa saker som känns som självklarheter, typ att man gör gard och bugar och så. Men det var roligt :) Det hoppas jag de tyckte också. De verkade vara lite blyga, de flesta av dem, men det blir säkert bättre sen. En kille sa efter passet att det varit jätteroligt :D
Detta var vår fina planering:
Improvisationen blev till "marsianerna" och "ormgropen" ^^
bye!
// Emma

RSS 2.0