17 december

Släden flög fram över det snötäckta landskapet, Elsa frös och hade helst velat ligga kvar i sängen men uppdraget var tvunget att gå före. Max hade inte sagt något på hela resan och Elsa hade tråkigt, men hon ville inte vara den som började prata. Tillslut kunde hon inte hålla sig längre "Var befinner sig tomtemor?" Sa Elsa. Max suckade "Tomtemor är på Ibiza." Elsa funderade en stund  det enda hon hade hört om Ibiza var att det var känt som ett fest-ställe. "Vad gör tomtemor där?" En ny högre suckning hördes från Max. "Hon... gillar att festa och hatar att arbeta..."  Elsa tyckte allt bara blev konstigare och konstigare, aldrig hade hon hört talas om att tomtemor var en festare. I alla böcker hon hade läst om tomtemor hade hon framstått som en snäll tant som gillade att baka kakor, nu ville hon verkligen träffa tomtemor för att se vem denna underliga kvinna var.
 
De flög länge men det gick betydligt snabbare än ett plan och i slutet av dagen var de framme på Ibiza. Nu var de bara tvungna att hitta tomtemor, de letade på alla hotel men de hittade henne inte.  "ÅH! det här går inte....   vi kommer aldrig hitta tomtemor på det här stället... vi vet ju inte var vi ska leta!" Sa Elsa som började bli både sur och irriterad. "Vi hittar henne nog snart..." Sa Max och suckade lite till. Plötsligt såg Elsa hur en ung blond kvinna kom gående längst gatan. Hon var klädd i en svart kort klänning och bar höga klackar och gick gatan fram som om hon ägde vägen "Nämen kolla där kommer tomtemor" Sa Max och Pekade mot kvinnan.

Elsa var chockad "Hur kan det där vara tomtemor!?" Max suckade återigen "Tomten gifte om sig för fem år sen."
Elsa  fattade ingenting men kanske kunde denna människa hjälpa kunde hjälpa dem. De var i alla fall värt att fråga henne "Hejsan tomtemor!" Ropade Elsa och kvinnan stannade. "Vad vill du?" Frågade hon, Elsa tog chansen och förklarade hur det låg till... "Nå? Kan du hjälpa oss?" Frågade hon när allt var förklarat men tomtemor bara fräste. "Jag skiter fullständigt i julen..." Sedan gick hon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0