15 December

Ungdomarna hade bestämt att försöka övertyga paket inslagningsnissarna att komma tillbaka till jobbet eller i alla fall sluta äta gröt. Elsa lede väg när de tågade mot matsalen på vägen dit passerade de verkstaden där julklapps-tillverknings-nissarna alla satt och studerade de yngre nissarna som förtvivlat försökte få i gång maskinerna. De hade slutat gråta och var nu istället i full färd med att slå vad om hur långt tid det skulle ta för de yngre att få igång allt.

”Så jävla omoget liksom” Hugo tittade ogillande på de äldre nissarna. ”Jag går och hjälper till med maskinerna!” Hugo lämnade Elsa och Jenny.

Elsa och Jenny tågade vidare, snart stod de utanför matsalen och Jenny gläntade på dörren. Hon stängde den snabbt och vände sig till Elsa

”Jag tror inte de är i något skick att arbeta” Jenny öppnade dörren igen och steg åt sidan så Elsa kunde se. Inne i rummet låg ett 50-tal nissar med magknip, de reagerade inte ens när Elsa steg in i rummet tät följd av Jenny.

”Låt oss ta gröten!” Jenny nickade åt Elsas förslag och tillsammans hjälptes tjejerna åt att bära ut tomtens stora grötgryta till de arbetande nissarna. Snart var en stor gröt fest igång.

”Vem är det som lagar gröten?” Jenny vände sig till Lillemor

”Tomtemor så klart!”

”Vars är hon?” Elsa hade fått en ide

”På solsemester, hon far alltid bort under den här tiden.” Förklarade Lillemor

”Men om vi skulle hämta hem henne så kanske hon kan göra tomten frisk” Elsa la fram sin plan för de närmaste nissarna, Jenny och Hugo.

”Värsta smart Elsa” Hugo dunkade Elsa i ryggen så hon flög framåt

”Hur tar vi oss dit?” det var en nisse som lyssnat som frågade

”Den lilla släden som är självflygande!” inflikade en nisse

”Bra, vilka far?” Lillemor verkade gilla iden

”Jag plus en nisse som kan styra släden typ” svarade Elsa

”Jag kan den” En Nisse som hete Max kom fram.

”Bra då är det bestämt, i morgon far Elsa och Max för att hämta Tomtemor!”


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0