Påskpass

Idag hade träning med min lilla knatte grupp. Vi körde ett påskinspirerat pass då de först värmde upp i leken "kom över till andra sidan" där 2 tränare ställer sig i olika delar av dojon och ropar kom över till andra sidan, barnen svarar då "hur då?" och tränarna bestämmer ett djur eller en sak som de ska röra sig som över mattan. De var många fina påskharar och häxor vi fick se! sedan körde vi kullerbytta bakåt och framåt och de fick även öva sina framåtfall. De fick även prova göra kullerbyttor över hinder på tjockmatta och de gillade dem, fast det bästa var nog att göra kullerbytta över tränarna.

Detta skulle byggas på med en version av farbror frost fast de fick enbart hoppa jämnfota och blev de tagna blev de förvandlade till ägg. för att bli fri skulle någon göra en kullerbytta över ägget men då de kände sig osäkra över det här att göra kullerbytta över varandra så fick de krama äggen istället. hann även med en teknik som var försök till kravattgrepp, frigöring. De tyckte den var svår först men då vi gick igenom varför de skulle ducka, ha händerna som en kinahatt så fattade de plötsligt och gjorde riktigt fina(Man blir så glad som tränare när de lyckas)

På slutet gjordes en staffet då de fick hoppa jämnfota en sträcka och göra kullerbyttor en annan sedan mötte de två onda häxor(vi tränare) som hade stulit deras påskägg(ärtpåsar) och för att få tillbaka dem så var de tvugna att försvara sig mot ett försök till kravattgrepp. Denna staffet gillade de. Men nästa gång måste det nog sättas upp flera regler då vissa sprang runt oss tränare istället för att försvara sig medan andra tog flera ärtpåsar på samma gång så några blev utan men de var glada i alla fall.

Nu är det bara en halv vecka till påsklägret! ser verkligen fram emot det!!!

//LiA


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0