Vad hände på julfesten?

Igår var det julfest för knatte och mon!
Riktigt kul var det!
På knatte var vi elaka nissar som tagit allt julpynt från granen. Barnen var i två grupper som var vid solen och en vid speglarna och "övade sig" genom att leka olika lekar. Sanna och Ida var snälla nissar och lekledare. Vi andra var elaka nissar som busade med barnen och saboterade deras lekar!
När de övat klart fick de fika, och sedan spred vi ut allt julpynt vid balken, de elaka nissarna satte sig ner med luvan för ögonen och barnen fick smyga nära oss och ta julpynt utan att bli upptäckta av oss. Det var jättesvårt att hitta barnen!
Sedan fick de klä granen, dansa runt den och sjunga, och så dök tomten upp. Eftersom de var så snälla och söta skulle de få julklappar av tomten.
Tomten delade ut julklapparna, barnen fick massa roliga presenter, det blev lite mer dans runt granen för vissa, lite spring och bus och sedan hemfärd.
Sedan åt vi tränare pizza till lunch och laddade upp för mon. (tjejkvartetten bytte julklappar med varandra också!)
På mon var vi också elaka nissar som tagit julpyntet, men nu fick de möta oss i varje lek istället. Och självklart spelade nissarna efter sina egna fusk-regler ;)
De fick fika, och sedan lekte vi "indiansmyg": Vi ställde ut hinder, lade julpyntet borta hos oss och sedan räknade vi till fem. På fem vände vi oss och om vi såg något av barnen fick de gå tillbaka. De skulle alltså gömma sig bakom hindrena och försöka ta sig fram till julpyntet så de kunde ta tillbaka det. Det var lite jobbigt att man inte kunde allas namn men men :)
Sedan pyntades granen, det sjöng och dansades, tomten kom, julklappar blev utdelade och sen var ledarna så trötta så de satt och vilade medan barnen lekte med sina julklappar, pratade och busade.
Riktigt lyckad dag för både barn och ungdomar tror jag! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0