5 december

”Elsa, Jenny! Vad håller ni på med fattar ni inte att det här är något sjukt skämt… det är säkert 9:orna som driver med oss” Sa Hugo men på hans röst hördes de att han inte var helt säker.

”Ehm.. joo… jaaaa det kanske det är” Sa Jenny försiktigt.

Elsa bara tittade sig runt delar av henne ville nog hålla med Hugo, men hur hade i så fall niorna fått detta bus att verka så verkligt? Den lilla nissan som hade presenterat sig som Lillemor gick fram till Elsa och drog henne försiktigt i kjolen(som hon envisandes att ha även om det hade varit snö ute sen i november) ”Har ni kommit för att hjälpa oss?” Frågade hon och tittade på Elsa med sina stora nötbruna ögon.

”Hjälpa er med vad?” Frågade Elsa fundersamt.

”Med att rädda julen” Svarade Lillmor utan att tveka.

”Vad är det här för ett sjukt skämt!” sa Hugo som Elsa tycket började låta mer och mer upprörd och osäker för var minut som gick.

”Det är inget skämt… sätt er ner så ska jag berätta” Sa en lite större nissa som hade kommit och ställt sig bredvid Lillemor. Nissan berättade allt som hade hänt väldigt noga och ingående. ibland fyllde några andra nissar i detaljer men nissan som barnen fick veta hette Sibylla var den som talade mest. När hon hade pratat klart stirrade ungdomarna förvirrat på varandra tillslut frågade Hugo ”Men hur kom vi hit och varför behöver ni just vår hjälp?"

”För att mackapären sa det!” Sa Lillemor och fnissade glatt. Men barnen blev bara mer och mer förvirrade och tillslut berättade Lillemor och Sibylla även mackapärens historia för att det skulle bli enklare för dem att förstå.

Sedan frågade Sibylla ”Nå, Hjälper ni oss?”

Ungdomarna tittade på varandra och sedan nickade de alla tre till svar. Nissarna och nissorna blev helt till sig av lycka men plötsligt hördes det en missnöjd röst i nisseskaran.

”Vi behöver inte någon hjälp av några småbarn far hem… Vi har nog med problem redan och har inte tid att sitta barnvakt” Alla nissar tystnade och tittade på Per-Göran. 

”Men Per-Göran ville du inte ha hjälp?” Frågade Lillemor ledset, Per-Göran bara fnös och vände på klacken och många andra nissar gjorde samma sak.  

Elsa blev utom sig av ilska ”Din lilla skit-nisse! Du ska inte tro att du är något bara för att du är äldre än mig!” Men Per-Göran låtsades inte lyssna på henne och snart hördes små elaka skratt bland de som hade stått kvar.

”HAHAHA jag var osäker på om Per-Göran hade fel om barnen men nu när hon sa så där så fattar man ju att vi inte kan lägga något så viktigt som julen i deras händer!” Sa en nisse elakt.

”Jaa… mackapären måste vara trasig… inte kan man ta hjälp av omogna barn” Sa en nissa till svar och en efter en försvann nissorna och nissarna ut ur verkstaden och snart stod enbart Hugo, Elsa, Jenny, Lillemor och Sibylla kvar.

Elsa kände hur tårar började bränna bakom ögonlocken, hon hatade att bli nervärderad och hon hatade ännu mer att bli skrattad åt. Plötslig kände hon en varm hand mot sin axel ”Br… Bry dig inte om dem Elsa” Sa Jenny försiktigt rädd för att Elsa skulle bli arg på henne. Elsa log och sa ”tack Jenny”.

”Kan vi åka hem nu…? de vill ju tydligen inte ha någon hjälp” Sa Hugo lite små surt.

Jenny nickade lojt men Elsa skakade bara på huvudet. ”Jag kan inte åka hem än, jag ska minsann visa den där dryga nissen att jag duger!” Hugo bara suckade han var van vid att Elsa var envis och när hon väl hade bestämt sig kunde ingen ändra det. ”Då stannar vi väll då…” Sa Hugo och både Elsa och Jenny log glatt. Sedan reste de tre vännerna sig från golvet för att utforska tomtens magiska verkstad och för att försöka klura ut vad de kunde göra för att hjälpa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0