23 December

Nissarna och de tre ungdomarna arbetade hela natten och när solen gick upp dan före doppar dan var alla presenter klara. De betraktade nu stolt sitt arbete medans den gamla tomtemor delade ut gröt till de trötta och hungriga nissarna.

Tomten var fortfarande inte helt återställd men han tycktes vara på bättringsvägen och det såg faktiskt ut som om julen var räddad.Men i samma stund som den sista gröten var uppäten slogs dörrarna upp och in stormade ingen mindre än den nya tomtemor, verkstaden blev tyst och alla riktade blicken mot den ny anlände.

”Vad fan händer här? Och vad gör den där tanten här?” Den nya tomtemor pekade på den gamla medans hon stormade in i rummet. Den gamla tomtemor hade rest sig upp och tågade nu mot kvinnan som tagit tomten ifrån henne.

”Du har ingen rätt att dyka upp här, tomten lämnade dig!” den nya tomtemor var ovetande om den gamles nya kunskaper och såg inte en gammal tant som ett hot utan fortsatte att håna henne.

De båda stod nu knappt en meter ifrån varandra och den gamla tomtemor skulle just kasta sig på den nya när Jenny skrek till.

”Nu får mi ge er, bete er som vuxna och lös detta genom att prata!”

De båda kvinnorna tittade på Jenny en kort stund innan de vände sig mot varandra igen, den gamla tomtemor var den första att utdela ett slag.

Det såg inte bra ut för den stundande julen och ingen visste vad man skulle göra åt den nya situationen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0